PIEKOLI OY

Piekoli oy on perustettu vuonna 1986. Se on alusta asti toiminut kahdella toimialalla. Yhtiö on harjoittanut toisaalta liikesaksan koulutusta ja tarjonnut saksan käännöspalveluja ja toisaalta harjoittanut yritys- ja lomapalvelutoimintaa Kolilla.

Yritys- ja lomapalvelut Kolilla

Vaativista yrityspalveluista yhtiöllämme on 16 vuoden kokemus. Järjestäessämme neuvottelutilaisuuksia talouden ja politiikan johtohenkilöille havaitsimme että avoimimpaan ja tuloksellisimpaan neuvotteluilmapiiriin päästään aidossa erämaaluonnossa. Koska oli vaikea löytää paikkaa, jossa erämaaluonto, asumisen viihtyvyys ja hyvä palvelu juuri halutulla tavalla yhdistyvät, päätimme tehdä sellaisen itse. Tällaiseen tarpeeseen ostimme ja varustimme Vornansaaren Kolin edustalla Pielisellä. Se ei ole survival-paikka, jossa elämykset rakennettaisiin keinotekoisesti. Meillä koette oikean luonnon yllätyksellisyyden ja mahtavuuden aidosti mutta turvallisesti. Vuosien varrella vierainamme ovatkin sitten olleet varsin monien tahojen edustajat - niin kuuluisat kuin tavallisetkin - niin Suomesta kuin ulkomailta.

Saaremme on valittu ja varustettu vastaamaan keskieurooppalaisten unelmakuvaa Suomen luonnosta ja asumistyylistä. Rakennuksemme on sisustettu perinteistä talonpoikaistyyliä olevin kalustein. Kalusteita ei ole maalattu tai lakattu vaan ne on käsitelty luonnonvahalla tai -öljyillä.

Saksan koulutus ja saksan käännökset

Saksan koulutuksessa opetus tapahtuu saksankielellä jopa vasta-alkajille. Näin aikaansaadaan aidoin oppimistilanne. Koulutettava oppii saksan kuin lapsi äidinkielensä ja pidemmälle edistyneet oppivat kielen samoissa tilanteissa, joissa he saksaa liike-elämässä tulevat tarvitsemaan. Tämä on mahdollista, koska opettajamme osaaminen perustuu saksankielisen syntyperän lisäksi hänen monivuotiseen työskentelyynsä saksankielisessä Euroopassa sekä vankkaan kielenopetuskokemukseen. Opettajamme on työskennellyt Suomessa opetustehtävien ohella Saksalais-suomalaisessa kauppakamarissa ja vientiyrityksissä. Hän on opettanut ja opettaa saksaa maamme tunnetuimmissa yrityksissä ja on osallistunut useiden saksan opetusohjelmien ja ammattitermiteosten tekoon. Hän on myös yleiset kielitutkinnot ohjelman virallinen saksankielen arvostelija.

Koska saksan koulutuksesta vastaava vastaa myös saksan käännöksistä, ne perustuvat ajankohtaisimpaan sanastoon ja juuri tällä hetkellä saksankielisissä maissa ja Suomessa todellisessa elämässä käytettyihin ilmaisuihin. Saksasta suomeen ja suomesta saksaan käännöksissä lopputuloksesta vastaa aina ko. kieltä äidinkielenään puhuva ja ko. kielellä liike-elämän parissa työskentelevä henkilö.