Myyttinen Koli -kirja

Piekoli oy on kustantanut kirjan Myyttinen Koli, tarinoita Kolin noidista ja Pielisen sankareista. Teoksen on kirjoittanut Piekolin oy:n yrittäjä Kimmo Kemppainen. Kansikuvana on lieksalaisen Markku Tanon maaginen valokuva Paha Kolista.

Kirjan tarinat kertovat tapahtumista Kolilla, Vuonislahdessa ja Pielisellä ajanlaskumme ensimmäisen vuosituhannen lopulta tähän päivään. Tarinat ovat ennen julkaisematonta Pielisen Karjalan taruhistoriaa. Kirjassa kerrotaan aivan uusia asioita mm. Vuonislahden synnystä ja loistokkaasta historiasta ja väitetään, että ne on kateellisten tahojen toimesta pyyhitty pois tunnetuista historian dokumenteista. Vaikka kirja on pieni, vain 72 -sivuinen, se on moniulotteinen. Se käsittelee luonnonuskontojen ja kristinuskon välistä suhdetta. Se kertoo alueella eläneistä ja vielä elävistä ihmisistä. Se ottaa kantaa luonnonfilosofioiden ja markkinavoimien väliseen jännitteeseen. Siinä esitellään Kolin geologista historiaa. Se tuo esiin maailmanhistorian tapahtumien yllättäviä yhteyksiä Koliin. Kirja on myös kuvateos Kolin luonnosta ja kaiken muun lisäksi keittokirja, sillä siinä on reseptejä tarinoissa esiintyvistä aterioista.

Kirja on myynnissä Kolilla, Vuonislahdessa ja Nurmeksessa. Sitä voi tilata myös suoraan kustantajalta Piekoli oy:ltä. Kirjan vähittäismyyntihinta on 18 €. Kustantajalta tilattaessa hintaan lisätään postimaksu ja laskutuskulut yhteensä 5 €.

Lisätietoja:

Kimmo Kemppainen, 0500-703611
Sähköposti: etunimi.sukunimi@piekoli.fi